Santoku knive – du vil elske denne kniv. Santoku er god til det meste

Santoku knive – Yaxell køkkenknive

Santoku kniven bliver hurtigt din favorit i køkkenet. Den er rigtig god til at hakke med og er et godt alternativ til kokkekniven.
Her på gaveonsker.dk har vi tre slags japanske Santoku knive fra Yaxell. Der er TSUCHIMON, som er knive i 3-lags hammerslaget stål. RAN, som er knive i 69 lags VG10 knivstål, og SUPER GOU som er knive i 161 lags VG10 knivstål.


Se video af vores Yaxell RAN Santoku kniv på Youtube

Santoku knive – perfekt når der skal snittes og hakkes.

Santoku kniven er den perfekte kniv i køkkenet når der skal snittes og hakkes. Santoku knivtypen har gerne et lidt højere blad end kokkekniven. Knivbladet er forholdsvist langt så snittefladen langs æggen er længere. Ofte er Santoku knivene afrundede med en “flad næse” så man får den høje ryg langs hele bladet. Dette gør at man nemmere kan snitte f.eks. en stor bunke krydderurter. Det lange knivsblad gør den også god til at skære skiver af både kød og grønt.

Friske grøntsager til at hakke med din Santoku kniv

Friske grøntsager

Yaxell knive – her er der kun én skarp kant

Yaxell’s knive er ikke bare mesterligt smedet. De er også lavet i et stilrent design, nærmest skandinavisk. Håndtagene er perfekt rundede og ligger perfekt i hånden, også selv om man er udstyret med et hænder der er et par numre større end typisk japanske. Balancepunktet i de store knive ligger lidt ude på bladet som på professionelle knive. Hold med tommel- og pegefinger på begge sider af bladet for at styre kniven vertikalt, og brug de sidste tre fingre til at holde om håndtaget. Så har du en kniv i perfekt balance, og et virkeligt professionelt stykke værktøj, der får køkkenarbejdet til at blive en ren fornøjelse.

 

Santoku Yaxell kniv elsket af de fleste kokke
Santoku Yaxell RAN kniv

Damascus stål i VG10 kvalitet

VG10 stål, også kaldet “Super Stainless Steel”, er stål der indeholder Cobolt, Molybdæn, Vanadium og kulstof. I en avanceret smedning hvor man skiftevis udsætter stålet for en ekstrem varmebehandling og kuldebehandling får man Vanadium og Cobolt til at “krystalisere” med kulstoffet i stålet. Dette giver et stykke stål med meget høj styrke.
Ved at kombinere skiftevis hårdt og blødt stål, kan man udnytte det bløde stål’s gode egenskaber (fleksibilitet og skarphed), med det hårde ståls egenskaber (holdbarhed og styrke), til at lave det perfekte knivsblad. Denne specielle behandling giver Yaxell knivsbladene en ekstraordinær hårdhedsgrad på HRC61 på Rockwell skalaen, der sikrer kniven’s æg en lang levetid.
De mange tynde lag stål fremstår til slut i et unikt mønster, kaldet Damascus, der ligner vand der løber af kniven.

Santoku knive til private eller professionelle fra japanske Yaxell.

Siden 1932 har Yaxell Japan produceret knive, der anvendes af mange topkokke i hele verden, og er et fantastisk redskab til dig, som elsker at have værktøjet i orden i dit køkken. Knivene bliver smedet efter en mere end 800 år gammel tradition. Byen Seki er centrum for denne japanske smedekunst og med Yaxell knive er du sikret et mesterskab af et håndværk! Yaxell detaljer og design er en æstetisk nydelse i sig selv. Det minder mest af alt om nordisk kunsthåndværk, når det er allerbedst. Et design, der nemt falder i danskernes smag. Design og funktion har gjort knivene til en sikker testvinder verden over.

We are using cookies to give you the best experience. You can find out more about which cookies we are using or switch them off in privacy settings.
AcceptPrivacy Settings

  • Vi bruger cookies

Vi bruger cookies

Vi benytter egne og tredjeparters cookies på gaveonsker.dk.

Cookies bruges til:

  • Funktioner som giver dig bedst mulige brugeroplevelse på siden
  • Statistik og webanalyse

Læs mere om brug af cookies her